Japanese Ramen

Voor de bouillon

1l water
2 Yakisoba Classic bags, de groentezakjes
2 teentjes look, in stukjes
1 el gember, geraspt
1 witte ui, grof gehakt
1 grote wortel, grof gehakt
1 el sojasaus

Voor de afwerking

2 el sojasaus
2 el sesamolie
120 gr shiitakes
2 eieren, hardgekookt
Enkele takjes koriander
2 stengels lente-ui
Sesamzaadjes
2 Yakisoba Classic bags, de noodles en de sausjes

  1. Leg de shiitakes in een kommetje, voeg de sojasaus en sesamolie toe, meng onder elkaar en laat marineren terwijl je de andere voorbereidingen treft. 
  2. Voeg alle ingrediënten voor de bouillon toe aan een kookpot en breng zachtjes aan de kook. Laat 40 minuten pruttelen. 
  3. Bak de shiitakes met de marinade in een pan op een middelhoog vuur. Kruid met peper en zout en leg opzij. 
  4. Zeef de bouillon en breng opnieuw aan de kook. 
  5. Voeg tot slot de Aïki noodles en de Aïki sausjes toe en laat 3 minuten meekoken. 
  6. Verdeel de bouillon met noedels over de kommen en werk af met twee halve eieren, wat lente-ui, shitakes, verse koriander en sesamzaadjes.